Total Pageviews

Thursday, July 7, 2011

Brain Blurt Miscellanea: Greek Blurts Part 1

-Μόνο αν σου δώσω ένα μαχαίρι και την δυνατότητα να επιλέξεις πoιος θα ζήσει και ποιός θα πεθάνει...μόνο αν σε κάνω θεό.... μόνο αν σε κάνω τέρας.... μόνο τότε θα καταλάβεις πόσο και αν είναι χρήσιμη η στοργή μιας μάνας, η περηφάνεια ενός πατέρα για τα παιδιά του, ο μόχθος της εργασίας, η εμπάθεια ενός βλάκα, η άκαρπη ευφυία του σνομπ, η ψυχρότητα του επαγγελματία. Θα πρέπει να γίνεις δαίμονας πριν καταφέρεις να κατανοήσεις το Φως στην πραγματική του μορφή. Το φως δεν είναι θεός, αλλά εργαλείο. Όταν θα χρειαστεί να μελετήσεις στα σκοτεινά, δεν θα θέλεις ένα θεό, αλλά έναν φακό, σε όλο του το απλοϊκό και ψυχρό μεγαλείο.

- Αν θες να δεις τι σου στέρησαν οι γονείς σου όταν ήσουν παιδί, μελέτησε προσεκτικά τις ιδιότητες που έχεις αποδώσει στον προσωπικό σου θεό.

-Πώς μπορεί ένας άνθρωπος να χορτάσει την ανάγκη του για μαγεία με τις δεδομένες μετριότητες του παρόντος όσο υπάρχουν τόσοι κόσμοι που περιμένουμε να ξετυλιχτούν μπροστά μας στο μέλλον και τόσοι άλλοι να θυμόμαστε από το παρελθόν;

-Η άποψη μας και η πίστη μας για θέματα που δεν μπορούμε να εξιχνιάσουμε με άμεση έρευνα εξαρτώνται κυρίως από το τι θεωρούμε ως εύστοχη αναλογία για να περιγράψουμε τα θέματα αυτά.

- Η Αλήθεια δεν φαίνεται ποτέ αν προσκολληθούμε, σαν είδος, σε μία άποψη, σε μία επιστήμη ή σε ένα περιορισμένο θεματικό φάσμα ανάπτυξης και συλλογικών δραστηριοτήτων. Είναι την στιγμή της μετάβασης της οπτικής μας γωνίας από την μια πλευρά στην άλλη που μπορούμε για λίγο να κρυφοκοιτάξουμε την Αλήθεια και μετά να ξαναβυθιστούμε στο σκοτάδι νέων ερωτημάτων, μέχρι την επόμενη μεγάλη ανακάλυψη. Η ανθρωπότητα μέχρι τώρα και για καιρό ακόμα θα εξελίσσεται αναβοσβήνοντας τις κοσμικές λάμπες-
                 - με την Αλήθεια ανάμεσα, ένας κύκλος απο λαμπτήρες - οι επιστήμες, οι τέχνες, η φιλοσοφία, ο αθλητισμός - και στιγμιότυπα εικόνων από το κέντρο του κύκλου, το κατασκότεινο "?", παρέχω την εικόνα της παραπάνω παραγράφου. Επειδή μου καρφώθηκε στον εγκέφαλο μια μέρα και δεν είπε να ξεκολλήσει.

* Treat ΑΛΗΘΕΙΑ as a concept more on par with "the answer to everything: 42" rather than as being similar to "Have you found Jesus" from Jahova Witnesses - there is no absolute truth, and THAT might be the truth of it. 

No comments:

Post a Comment